top of page

Thomas eerste Franse Kampioenschappen Open water

Van 31 mei t/m 3 juni 2017 verbleef Thomas Jansen (15) in Gravelines voor de Open Franse Kampioenschappen Open water. De Nederlandse ploeg die deelnam aan deze wedstrijd bestond uit een mix van routiniers en aanstormende talenten die de kans kregen om bij dit toernooi internationale ervaring op te doen in een seniorenveld.


Olympisch kampioenen Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal waren 2 van de routiniers in het team; voor de jongeren was het bijzonder om samen met hen op reis te mogen en waardevol om tips van hen te krijgen.


Op donderdag zwom Thomas de 10 kilometer in een sterk internationaal veld; het was voor het eerst dat hij deze afstand zwom. Hij finishte in iets meer dan 2 uur, wat een knappe prestatie is voor zijn leeftijd. Zaterdag stond de 5 kilometer op het programma; op deze afstand zwom Thomas met 56 minuten en 28 seconden een snelle tijd! Hij werd 32e van de 131 zwemmers en 10e bij de junioren. Op beide onderdelen was Thomas de snelste Nederlander uit de talentengroep.


Begin augustus wordt in Marseille het EJK Openwater zwemmen gehouden. Onlangs heeft Thomas bij de Regio kampioenschappen in Dordrecht aan 1 van de gestelde voorwaarden voldaan om zich voor dat toernooi te kwalificeren. De 2e voorwaarde haalde hij bijna door een forse tijdsverbetering van 20 seconden op de 1500m vrije slag. Tijdens de NJJK half juni probeert Thomas definitieve kwalificatie te behalen.


3 views

Comments


bottom of page