top of page

Thomas Jansen gekwalificeerd voor EJK open water Malta

Thomas Jansen (net 17) is gekwalificeerd voor deelname aan het EJK Open water van 13 t/m 15 juli 2018 in Malta. Afgelopen weekend heeft Thomas tijdens de Franse open water kampioenschappen in Gravelines veel indruk gemaakt. Op basis van zijn races daar is hij door de KNZB aangewezen om komende zomer Nederland te vertegenwoordigen in Malta. Voor zijn leeftijd wordt er bij dat toernooi gestreden in een race over 7,5 km.


De dag nadat Thomas, leerling van Picasso Lyceum, zijn laatste eindexamen had gedaan, vertrok hij naar Frankrijk. Donderdag 31 mei ging de ‘Open Franse kampioenschappen open water’ in Gravelines van start. De Nederlandse ploeg die deelnam aan deze wedstrijd bestond o.a. uit Olympisch kampioenen Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal. Thomas startte op de 10km en de 5km. Omdat deze wedstrijd voor diverse landen als kwalificatiemoment gold voor EK en EJK, was er een groot en sterk deelnemersveld, waarin de jeugdzwemmers tegelijk startten met de senioren. In een veld van 115 deelnemers is het op diverse punten in het parcour dringen geblazen, waarbij het zwemmen tegen fysiek sterkere senioren een behoorlijke uitdaging is. Thomas had daar weinig moeite mee en zwom een zeer sterke race; hij voltooide de 10 km in 1 uur 48 en werd 5e van zijn leeftijdscategorie. Twee dagen later kwam hij in actie op de 5km, waarop hij wederom een goede prestatie neerzette.

Derde EJK open water

Voor Thomas, zwemmend bij RTC-Den Haag, wordt dit de derde deelname aan het EJK open water. 2 jaar geleden zwom hij 5 km in Piombino, Italië en vorig jaar 7,5 km in Marseille, Frankrijk. De komende maand zal hij zich specifiek voorbereiden, met trainingen in Amsterdam en Amersfoort om op 10 juli vol vertrouwen af te kunnen reizen naar Malta.


12 views

Comments


bottom of page