top of page

Thomas wint 4 Nederlandse medailles

Tijdens de NK lange baan 8 t/m 11 juni 2023 is Thomas Jansen (net 22) weer Nederlands kampioen geworden op de 200m en de 400m wisselslag. Hij werd derde van Nederland op de 400m vrije slag en de 200m rugslag.

Thomas, uitkomend voor WVZ Zoetermeer, zwom vier keer een zware afstand in de A-finale en behaalde iedere keer een medaille. Op de 400m wisselslag prolongeerde Thomas zijn Nederlandse titel. Hij tikte aan in 4:19,23 met een voorsprong van 12 seconden op de overige zwemmers. Hij was 5 seconde sneller dan bij de vorige NK. Ook op de 200m wisselslag heeft Thomas in 2:02,80 zijn landstitel kunnen prolongeren.

De 400m vrije slag zwom Thomas in 3:57,23, een persoonlijk record van 2,3 seconden, goed voor een bronzen medaille. In een spannende finale van de 200m rugslag tikte hij aan in 2:03,60 en werd ook hier beloond met een bronzen medaille. Helaas kon Thomas de 200m vlinderslag niet zwemmen omdat het niet paste in zijn programma. Hierdoor heeft hij die Nederlandse titel niet kunnen prolongeren.

Samenvatting (6 min) van de finale-races van Thomas tijdens de NK lange baan 2023