top of page

Thomas 5 keer Nederlands jeugd kampioen

Tijdens de NK Jeugd op kort bad, die in Eindhoven werd gehouden van 13 t/m 16 december 2018 werd WVZ zwemmer Thomas Jansen 5 keer Nederlands Jeugd kampioen en behaalde totaal 9 medailles.

Thomas Jansen (17) was dit toernooi in topvorm. Op alle afstanden verbeterde hij zijn persoonlijk records (pr). Zeer bijzonder als je bedenkt dat hij begin november tijdens een 3-daagse wedstrijd in Noorwegen al op zijn afstanden zijn tijden al behoorlijk had aangescherpt.

Eerstejaars student Thomas zwom op de 1500 meter vrije slag naar goud. In een snelle tijd van 15 min 24 sec tikte hij als eerste aan en mag zich nu Nederlands kampioen Jeugd noemen. Ook op de 200m rugslag tikte hij als eerste aan en ging in 1:59 min voor het eerste onder de magische grens van 2 minuten. Op de 400 meter wisselslag tikte hij 9 seconden voor de andere zwemmers aan in een toptijd van 4:20 min.

Zijn 200 meter vlinderslag was goed voor een zilveren medaille, net als de 200 m eter wisselslag. Op de 400 meter vrije slag haalde hij eveneens zilver. Ook op deze afstand liet Thomas zien dat hij de laatste 2 maanden een grote progressie heeft gemaakt. Op de 400m vrije slag wist hij in deze korte periode zijn tijd te verbeteren met 8 seconden.

Naast de individuele nummers zwom Thomas driemaal naar het eremetaal met het estafette team van WVZ; goud op de 4x 100m wisselslag en op de 4x 200m vrije slag én brons op 4x 100m vrije slag. Dit bracht voor Thomas het totaal op negen medailles.